Kurz eura klesol na 1,3920 USD/EUR

07.05.2014 Celý región

Frankfurt nad Mohanom 7. mája (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny sa mierne znížil. Týmto spôsobom reagoval na pokles priemyselných objednávok v Nemecku. Informovala o tom agentúra DPA.

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,3920 USD, teda o niečo nižšom kurze ako v ázijskom obchodovaní. To znamená, že dolár stál 0,7185 eura. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v utorok (6. 5.) napoludnie referenčný kurz na 1,3945 USD/EUR.

Nové údaje o vývoji objednávok v nemeckom priemysle sklamali očakávania trhu. Podľa správy spolkového štatistického úradu objednávky v marci v porovnaní s februárom klesli o 2,8 %. To bol ich najprudší pád od novembra 2012. Hlavným dôvodom bol slabý zahraničný dopyt.

V priebehu dňa sa devízový trh sústredí na menovú politiku v USA. Šéfka americkej centrálnej banky (Fed) Janet Yellenová dnes vystúpi v americkom Kongrese. Zrejme bude signalizovať pokračovanie v obmedzovaní monetárnych stimulov. Na druhej strane sa bude asi snažiť utlmiť špekulácie týkajúce sa skorého zvýšenia úrokových sadzieb.
 

Vyberte región